De toegang tot uw Delcampe-account is beveiligd door een wachtwoord dat u kiest wanneer u zich inschrijft. Dit artikel geeft u advies over hoe u dit wachtwoord het beste kunt opmaken en hoe u de meest voorkomende fouten kunt vermijden.

Complexiteit

Wanneer u uw wachtwoord kiest moet u kiezen voor een paswoord dat complex genoeg is dat een derde partij het niet gemakkelijk kan raden. Vermijd een wachtwoord te kiezen dat bekend of gemakkelijk toegankelijk is (bijvoorbeeld via sociale netwerken), zoals uw naam, geboortedatum geboortedatum, de naam van uw huisdier, uw verzamelgebied, etc.
Kies een gemiddeld tot lang wachtwoord, met ten minste 12 tekens. Uw wachtwoord zou idealiter moeten bestaan uit hoofdletters en kleine letters letters, cijfers en speciale tekens (bijv. : *, !, ?, enz.).

Uniek

Stel een specifiek wachtwoord in voor uw Delcampe-account. Vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord op alle websites waar een verbinding nodig is. Wees vooral voorzichtig met het wachtwoord dat de toegang tot uw persoonlijke e-mailaccount regelt. Als een derde partij verbinding maakt met uw persoonlijke e-mailadres, kan hij/zij mogelijk toegang krijgen tot alle sites u uw e-mailadres hebt ingevoerd.

Topgeheim

Deel nooit uw wachtwoord, deze informatie moet strikt vertrouwelijk blijven om elk risico te vermijden. Dit houdt ook in dat u het niet opschrijft op een stuk papier en niet opslaat in een bestand op uw computer. Verstuur het ook niet per e-mail. Wees ervan bewust dat als u een dergelijk verzoek ontvangt, de e-mail niet van Delcampe komt. Het kan een scam of zogenaamde "phishing" poging zijn.
Wees altijd waakzaam, vooral met de e-mails die u ontvangt, controleer wie de afzender is. Als het adres er verdacht uitziet of u kent het niet, klik dan niet op de links of open de bijlagen niet. Als de ontvangen e-mail ontvangen verdacht is, maar de Delcampe-look heeft, stuur hem dan door naar onze teams voor verificatie.

Als u een openbare of gedeelde computer gebruikt, moet u niet toestaan dat uw browser uw wachtwoord opslaat. Vergeet ook niet uit te loggen uit uw account voordat u vertrekt. Wees u ervan bewust dat browsers u de mogelijkheid bieden om de site in private browsing te openen, zodat geen van uw gegevens gegevens kunnen worden opgeslagen op de gebruikte computer (merk op dat de cookies van Delcampe ook niet kunnen worden opgeslagen en dat dit uw invloed heeft op uw ervaring op de website).

Tijdig aanpassen

Tot slot, zelfs als u het perfecte wachtwoord hebt ingesteld, vergeet niet om het te veranderen eens per jaar, of als u twijfelt aan de veiligheid van uw account. Vergeet niet om ook altijd het wachtwoord gekoppeld aan uw e-mailadres te veranderen. Deze wijziging moet met voorrang worden doorgevoerd voor voor de reeds genoemde redenen.

Hier gaan we!

Denkt u dat u het wachtwoord gekoppeld aan uw account vandaag moet wijzigen ? Ga naar de "Mijn informatie: Wachtwoord" pagina.

Oeps, een vergissing...

Was uw wachtwoord zo goed gemaakt dat u het vergeten bent? Wees gerust, het overkomt ons ook! Om weer toegang te krijgen tot uw account, volgt u gewoon de instructies in het artikel "Ik ben mijn wachtwoord vergeten".