Wanneer een categorie X wordt verwijderd, worden de items daarin overgebracht naar een vervangende categorie Y.
Gedurende 6 maanden die volgen op deze verwijdering worden items die te koop wordt aangeboden in een oude categorie via de API, de Lister of Easy Uploader automatisch doorgestuurd naar de vervangende categorie Y.
Na deze periode zal alleen de verkoop in de vervangende categorie Y mogelijk zijn.
Verkopers die gebruik maken van de API, Lister of Easy Uploader worden sterk aangeraden hun bestanden aan te passen aan de vervangende categorieën.
Verwijderde categorieën worden vermeld in de artikelen van deze sectie "Nieuwe categorieën".

U kunt de nummers van alle actieve categorieën vinden via deze link: https://www.delcampe.net/nl/collections/category-id